fbpx

Hoe je door terug te kijken of stil te staan juist stappen vooruit gaat!

Eens in de zoveel tijd pak ik mijn notebooks erbij. Schrijven is iets wat ik al doe sinds ik 5 jaar geleden een burn-out kreeg. Soms neem ik de tijd om terug te lezen wat ik heb opgeschreven. Het is een directe reflectie van mijn groeiproces van de afgelopen jaren. Af en toe confronterend om te lezen hoe diep sommige dalen waren. Hoe sterk ik me liet leiden door mijn ego en beperkende overtuigingen. Maar juist die dieptepunten, hebben gezorgd voor een kantelpunt in mijn denken, in mijn doen en laten, in mijn geloof en mijn dromen.

Toen….

Op 15 december 2016, nu bijna drie jaar geleden schreef ik: “Wat zou er gebeuren als ik just imagine?” Just imagine heeft HEMA natuurlijk niet voor niks op de voorkant van mijn notebook gezet.

Dan staat er: “Dan durf ik weer een beetje te dromen….Door alle stappen die ik heb gezet om mijzelf te ontwikkelen (homeopaat, haptonoom, mediteren, orthomanueel arts, enz.) voel ik me langzaam bij beetje tot leven komen.”

Als ik dit lees komt de volgende vraag bij mij op: was ik daarvoor dan niet aan het leven? Nee, ik was aan het overleven. Ik probeerde iemand of iets te zijn die ik niet ben, een beeld hoog te houden voor mijzelf en mijn omgeving, alles wat mij werd gevraagd voerde ik zo goed mogelijk uit en ik wilde voldoen aan alle verwachtingen.

Laat ik het zo zeggen, dit zijn patronen die je niet van de een op andere dag loslaat. Het proces startte bij een psycholoog, die ervoor zorgde dat mijn hoofd ook kon begrijpen wat voor transformatie er ging komen. Toen mijn hoofd stukken ging begrijpen, merkte ik dat ik nog niet was uitgeleerd en er zoveel meer te ontdekken is. Zo werd het voor mij ook een spiritueel proces. Spiritueel heeft voor mij niks te maken met zweverig. Het gaat om een reis naar binnen. Diep van binnen weet en voel jij de antwoorden op alle vragen die je hebt. Dat geloof ik met heel mijn hart.

Nu drie jaar later is mijn leven zo anders dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Ik heb geen zekerheid van een vaste, ambitieuze baan en een vast salaris, heb geen koophuis, ik ben niet getrouwd en ben geen manager die leiding geeft aan een team. Dat was zover als mijn dromen ging….

Nu….

Mijn leven is nu nog mooier dan ik had durven dromen.

Ik voel me rijk,  niet door het geld op mijn bankrekening, maar door mijn ervaringen, de positieve en negatieve. Al zou je weer een nieuwe blog kunnen schrijven over of negatieve ervaringen wel bestaan…

Ik voel me rijk door de diepgaande relaties met de mensen die op mijn pad zijn gekomen.

Ik ben dankbaar voor de ervaringen, voor Thijs, de baby boy in mijn buik en de support die ik krijg van lieve vrienden en familie.

Ik ben trots op mezelf en de stappen die ik buiten mijn comfortzone heb durven zetten vanuit vertrouwen.

Ik heb vertrouwen in mijzelf, als ik kijk naar wat ik in 1,5 jaar ondernemen heb weten op te bouwen en ben zo benieuwd wat er allemaal nog gaat komen.

Ik durf weer te dromen! DIT IS LEVEN! En dan nu mijn vraag aan jou: What would happen if you just imagine?

Ben je benieuwd hoe ik steeds weer stap in vertrouwen? Of wil jij ook van overleven naar leven? Stuur mij dan een bericht via mijn contact pagina!